Image by Jordan Stewart

MÅNADENS

HÄLSNING

Vägen framåt

För många år sen när jag var ung, och ganska nyss hade flyttat till Forsheda, skulle jag åka en sen kväll efter att jag slutat jobbet på sjukhuset, till Lammhult. Det var vinter och snöade rejält. Jag åkte över Ohs och jag hade aldrig kört den vägen förut. Ibland var det som att vägen försvann i mörkret och snön, det var backigt och krokigt. Jag var riktigt rädd och den enda kontakten jag hade var bönen till Gud eftersom det inte fanns mobiltelefoner på den tiden. Jag stod nästan stilla på vägen ibland och bad till Gud att jag skulle komma fram och inte köra vilse eller köra av vägen i mörkret. Jag kom fram och det gick bra. Ibland kan det vara svårt att se vägen framåt. Särskilt om man går igenom något svårt i sitt liv. Det kan kännas mörkt och det känns som att jag står stilla och inte kommer vidare. I en serie som jag kallat ”Vandra med Gud” möter jag olika personer på deras livsvandring. Vägen till Gud är genom Jesus, men vägen till Jesus kan se olika ut för oss. Sen är även vandringen med Gud olika beroende på hur våra liv ser ut. Men jag hoppas att du kan känna igen dig i andras berättelser. Lyssna gärna på dessa andakter på vår Facebooksida.

”Så säger Herren din återlösare, Israels Helige: Jag är Herren din Gud som lär dig vad nyttigt är, som leder dig på vägen du ska vandra.” Jes 48:17 

Antingen du har börjat vandra med Gud eller inte, så vill jag uppmuntra dig, det finns alltid en väg framåt tillsammans med Jesus. 

Jag önskar dg en välsignad sommar!

 

Ingela Tauson/ Pastor