top of page
Image by Masaaki Komori

PASTORNS
HÄLSNING

Ett växthus

Hemma håller min man på att sätta upp ett växthus. Där ska vi ha lite olika plantor med olika karaktär har vi tänkt oss. Framförallt blir det en skyddad plats där plantorna kan få växa till sig och förhoppningsvis ge frukt i form av chili, tomater, gurka, squash och så vidare. Men de klarar sig inte själva där. De behöver få näring och vatten från någon och det blir väl jag och min man i det här fallet. Men innan vi kan sätta ut våra plantor där så är det en del mätande och grunden ska bli stadig och hållfast. Växthuset ska vara väl förankrat så att det står även i stormar. Men visionen om grönsakerna finns där.

När Jesus i ett samtal med lärjungarna frågar dem ”Vem säger ni att jag är?” Svarar Petrus: ”Du är Kristus den levande Gudens son” Sen säger Jesus om sig själv att han är den

klippfasta grund som vi ska bygga

församlingen på. (Matt 16) Församlingen är ett växthus där vi kan få näring och växa som kristna. Församlingen består av människor som kan liknas vid plantor. I 1 Kor 3 står det om Paulus som planterar, Apollos som vattnar men det är Gud som står för växten. Men liksom mina plantor skulle dö och inte ge några

grönsaker om jag inte vattnade, gav näring, bytte jord och gav skydd för blåsten, på samma sätt behöver det frö av tro som sås i våra hjärtan omvårdnad tillsammans med andra kristna för att kunna växa och bära frukt.

Om du har ett frö av tro i ditt hjärta så vill jag uppmuntra dig att söka gemenskap med andra kristna så att du kan växa i din tro.

Önskar dig en skön sommar!

/Ingela Tauson, Pastor

bottom of page