MÅNADENS

HÄLSNING

STADIG GRUND

 

Jag antar att det är fler än jag som gillar att få lite saker gjorda med hus och trädgård när det är sommar och semester. Vi har inte gjort några stora byggen i sommar men min man har satt upp ett litet staket och lite plattor har lagts. Även om inte projekten är så stora så är grunden och underlaget viktigt för hur slutresultatet ska bli och hur länge de kommer att hålla.

     Ibland kanske vi förlitar oss på våra ekonomiska tillgångar, vi kanske har sparat i fonder eller aktier. Men bara Trumph eller någon annan stor ledare nyser så kan aktiemarknaden rasa och det får stora ekonomiska konsekvenser.

     I Matteusevangeliet i Bibeln, talas det om två husbyggare. Den ene byggde på en stadig grund, planerade noga och byggde väl, (lite som min man). Den andre byggde sitt hus på lös sand, det såg bra ut när det var nybyggt men hållfastheten var inte stor, (kan vara lite som när jag gör något enligt min man.) När vindarna och regnet kom så var det som med husen i Thailand eller andra länder, det sköljdes bort av vågorna.

     Vilken grund är ditt och mitt liv byggt på? Är det en grund som håller för livets påfrestningar och omständigheter. Som håller för ekonomiska kriser eller andra stormar som blåser runt oss idag?

     Med Jesus som hörnsten i grunden så kan jag vara trygg även när höststormarna kommer, vilket de gör lite nu och då. Till Jesus kan jag komma och hämta styrka hos Hans väldiga kraft som är större än mitt förstånd och min kraft. På den grunden vill jag bygga mitt liv. I vår familj har vi ofta upplevt hur den grunden håller i smått och i stort.

     Läs gärna dessa bibelställen och börja bygga på den grunden om du inte redan gör det.

Matt 7:24-29, Ef 6:10, Ps 62:2-3

 

/Ingela Tauson, Pastor